Inleiding

- inleiding - - golfregels 2012-2015 - - R1 - - R2 - - R3 - - R4 - - R6 - - R7 - - R8 - - R11 - - R12 - - R14 - - R16 - - R19 - - R20 - - R24 - - R25 - - R26 - - R27 - - Stel uw regelvraag - - Vraag van de week -

Het seizoen is weer van start gegaan.

 

Welkom bij de website:    'Golfregels'


Spelen van het golfspel is meer dan alleen het goed raken van de bal en het maken van de juiste keuzes wat betreft het gebruik van de stokken.

In de loop der jaren zijn de 34 regels, door ons allen aangeleerd om het GVB examen te behalen, regelmatig bijgesteld. Soms ter verduidelijking, soms in de geest van het spel en ook soms zonder dat wij het begrijpen.

Toch maakt de regels deze sport tot wat het is. Een competitie die gespeeld kan worden door iedereen, welke handicap je ook hebt. Welke sport kan dit evenaren?

In het begin heb ik de regels geleerd omdat het moest, zonder theorie examen geen GVB. Daarna heb ik gewoon lekker een paar jaar ervaring op gedaan met het spel, handicap verbeteren was mijn doel.

Naast het spelen en bezig zijn met de techniek hebben de regels me gegrepen en ben ik hierin verder gegaan. Op dat moment kwam ik ook tot de ontdekking dat het wel eens een voordeel kan zijn als je de regels goed kent. Met andere woorden, voor mij is de uitdaging de regels zo goed te kennen dat ik er mijn voordeel mee kan doen. bal in boom, onspeelbaar

Mijn kennis is toegenomen door diverse opleidingen bij de NGF en de volgende stap is het doorgeven van de kennis. Golf en de regels, een ontwikkeling die nooit stil staat.

 

Ineke Willemse-van der Mark